13 mai, ziua “Lida” la Salonul Catwalk by Ramona Mîndru

Ramona Mîndru și echipa sa au decis ca pe 13 mai să voluntarieze pentru un proiect al Asociației Lida, un proiect menit să ofere copiilor proveniți din familii modeste, oportunitatea de a pleca în prima lor tabără. Tabăra se va organiza în perioada 14-15 august la Oarba de Mureș, unde, în fiecare an, are loc un festival de cântec popular cu artiști consacrați ai cântecului și jocului popular românesc. Copiii vor avea șansa să învețe dansuri populare, să cunoască tradițiile populare și, nu în ultimul rând, să ia în considerare o perspectivă frumoasă de viitor, aceea de a promova cântecul și jocul popular românesc, așa cum o fac artiștii pe care îi vor cunoaște cu ocazia acestui festival.

De asemenea, tot în această zi de 13 mai, pensiunea "Casa Florela" din Căpușu Mic, județul Cluj, se alătură acestei acțiuni, punând la dispoziția copiilor din ansamblurile de dansuri populare din Stolna și Finișel, comuna Săvădisla, resursele necesare pentru a petrece o după masă de vineri cu jocuri educative, muzică și dans popular dar și alte activități recreative. Cei 13 copii care fac parte din ansamblurile cumulate sunt sprijiniți în activitățile lor artistice de către Asociația Lida în parteneriat cu Asociația "De la lume adunate".

Vă așteptăm în 13 mai la Salonul Catwalk by Ramona Mîndru! Veți pleca frumoase și frumoși atât la chip cât și la suflet pentru că alegând această zi deveniți partenerul nostru în dorința de a face fericiți 15 copii cu posibilități financiare foarte mici. Dacă pentru mulți copii a pleca într-o tabără de vară a devenit o obișnuință, reprezentând un mod normal de a petrece timpul liber, pentru acești copii aceasta reprezintă șansa de a pleca în prima lor tabără.

Despre Campania de responsabilitate socială, "13 cu atitudine" a Salonului Catwalk by Ramona Mîndru: Toate veniturile încasate în ziua de 13 a fiecărei luni, vor fi redirecționate către anumite cauze sociale (copii bolnavi, copii proveniți din familii nevoiașe, copii aflați în dificultate). Doamnele, domnișoarele dar și domnii care apreciază frumusețea în toate formele ei, sunt așteptați în data de 13 a fiecărei luni, în salonul Catwalk, pentru a zâmbi și atunci când se privesc în oglindă dar și atunci când se gândesc că frumusețea lor aduce zâmbete pe chipul unor copii. În această zi specială, serviciile salonului nu au o valoare fixă, fiecare poate contribui cu cât dorește pentru copiii aflați în dificultate.


 
ACTIVITĂȚI 2015

NUNTĂ LA PALAT 2015


În perioada 16-18 ianuarie 2015, Asociația Culturală Lida va fi prezentă la un eveniment care a devenit etalon al industriei nunților din Transilvania. Este vorba despre expoziția de nunți "Nuntă la Palat", expoziție care va aduce multe noutăți din domeniu. Aici se vor lansa colecțiile multor prestigioase case de modă, precum și noile colecții de bijuterii, decorațiuni, invitații de nuntă și nu numai.

Asociația Culturală Lida este prezentă la acest eveniment cu un stand de prezentare a serviciilor pe care le oferă tuturor celor care doresc să-și facă nunta mai frumoasă și mai autentică.

Astfel, puteți să contractați direct momente artistice de excepție pentru nunta dumneavoastră: o suită de dansuri populare românești interpretate de ansambluri de tineri dansatori și/sau cântece populare românești interpretate de cunoscuta interpretă de muzică populară din zona Ardealului, d-na Maria Golban Șomlea.

Astfel de momente sunt binevenite pentru a da strălucire nunții dumneavoastră, pentru a destinde invitații și pentru a anima întreaga atmosferă.

 

Program de vizitare:

Vineri 16 Ianuarie 12-19

Sâmbătă 17 Ianuarie 10-19

Duminică 18 Ianuarie 10-17

Mai multe informații găsiți aici:

http://www.lida.ro/nunta

http://www.nuntalapalat.ro/

 
ACTIVITĂȚI 2014

TRADIȚIILE INSPIRĂ ȘI DĂINUIESC, UN SPECTACOL DE EXCEPȚIE

 

Vineri, 7 noiembrie, a avut loc spectacolul artistic „Tradițiile inspiră și dăinuiesc’’, un spectacol de muzică și dansuri populare oferit de Asociația Culturală Lida publicului clujean.

Pe scena de la Iulius Mall au performat ansamblurile de dansuri populare Poiența, Jucăușii de pe Someș, Tradiții Someșene și Mugurii Stolnei. Băieți mândri și fete frumoase ne-au oferit o imagine de neuitat a costumelor populare, purtate cu atâta mândrie și respect pentru valorile românești lăsate de bunii și străbunii noștri.

Au răsunat cântece populare din glasuri de copii talentați, cărora li s-a alăturat invitata de onoare a acestui spectacol, d-na Maria Golban Șomlea, o apariție întâmpinată cu aplauze din partea celor prezenți.

Trecători curioși s-au oprit din drumul agitat al cumpărăturilor, să savureze pentru aproape două ore momente încărcate de emoție și bucurie oferite de acești minunați artiști.

Datorită acestor copii și a altora care le seamnă, datorită profesorilor, instructorilor și părinților care-i sprijină și îi încurajează, putem spune că tradiția românescă este pe mâini bune.

Am simțit că acești copii emană suflu românesc și se mândresc cu acest lucru. Entuziasmul lor este molipsitor și te îndeamnă și pe tine să îți dorești să afli mai mult despre preocupările lor, despre visele lor, despre această pasiune pentru cântecul și dansul popular.

Obiectivul Asociației Culturale Lida este să contribuie la formarea şi educarea copiilor în spiritul valorilor tradiţionale. Prin toate activităţile şi demersurile pe care le întreprinde, asociația, contribuie la perpetuarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare, aducând în prim plan şi susţinând adevaratele valori ale românilor.

Maria Crişan, președinte Asociația Culturală Lida

 
ANSAMBLURI DE DANSURI POPULARE ÎN INSTITUȚIILE ȘCOLARE

În toamna anului 2014, am demarat un proiect de suflet dedicat promovării valorilor culturale românești. Ne găsiți în grădinițele, școlile și liceele din Cluj-Napoca iar prezența noastră acolo este cu scopul de a readuce în prim plan dansul popular românesc.

Ne dorim să atragem cât mai mulți copii și tineri în acest demers și să le oferim șansa de a face parte din ansamblurile de dansuri populare al asociației noastre. Pentru înființarea unui ansamblu este necesar un număr de minim 5 perechi de copii sau tineri din cadrul aceleași instituții de învățământ.

Ce poate fi mai frumos decât să ne vedem copiii continuând ceea ce bunicii și străbunicii noștri au considerat sfânt: tradiția și obiceiurile. Iar dansul popular este manifestarea spiritului românesc în cea mai autentică formă.

În plus, învățarea tradițiilor se poate face într-un mod mult mai atractiv prin jocul popular datorită veseliei, ritmicității specifice acestuia. Cunoașterea detaliilor costumelor populare este încă un câștig pentru copiii și tinerii care vor fi parte a proiectului asociației.

 
CĂCIUNUI MAGIC AL COPIILOR

Colinde Iulius Mall - Mos CraciunOrganizaţia de femei PSD Cluj a organizat la Iulius Mall spectacolul „Crăciunul Magic al Copiilor”, eveniment dedicat copiilor din centrul de plasament Cluj. Spectacolul a fost realizat de balerinele din trupa Arlechino de la Palatul Copiilor şi de ansamblurile de muzică populară din Finisel, Vaida Voievod şi Apahida.

Ansamblul Mlădiţele Nădaşului a fost nevoit din păcate în ultimul moment să renunţe la participare.

La spectacol nu a lipsit nici Moş Crăciun, care a dăruit cadouri copiilor cuminţi.

 

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2

Parteneri

 

 

Catwalk

 

SC AB CONT SRL

 

SC ANCORINVEST SRL