FORMARE ANSAMBLURI PDF Imprimare Email

 

În toamna anului 2014, am demarat un proiect de suflet dedicat promovării valorilor culturale românești. Ne găsiți în grădinițele, școlile și liceele din Cluj-Napoca iar prezența noastră acolo este cu scopul de a readuce în prim plan dansul popular românesc.

 

Ne dorim să atragem cât mai mulți copii și tineri în acest demers și să le oferim șansa de a face parte din ansamblurile de dansuri populare al asociației noastre. Pentru înființarea unui ansamblu este necesar un număr de minim 5 perechi de copii sau tineri din cadrul aceleași instituții de învățământ.

 

Ce poate fi mai frumos decât să ne vedem copiii continuând ceea ce bunicii și străbunicii noștri au considerat sfânt: tradiția și obiceiurile. Iar dansul popular este manifestarea spiritului românesc în cea mai autentică formă.

 

În plus, învățarea tradițiilor se poate face într-un mod mult mai atractiv prin jocul popular datorită veseliei, ritmicității specifice acestuia. Cunoașterea detaliilor costumelor populare este încă un câștig pentru copiii și tinerii care vor fi parte a proiectului asociației.

 

 

Parteneri

 

 

Catwalk

 

SC AB CONT SRL

 

SC ANCORINVEST SRL