PLANURI PDF Imprimare Email

Obiectiv pentru anul 2016

Tradiția ne unește este titlul proiectului pe care-l avem ca obiectiv principal în acest an. Proiectul constă în organizarea a două tabere pentru copii și tineri în județele Bistrița Năsăud și Mureș. În cadrul programului de tabără intenționăm să includem activități menite să promoveze valorile culturale românești, tradițiile: spectacole, șezători, dansuri populare, vizite la edificii importante din zonă din punct de vedere cultural și istoric.

Pentru realizarea acestui obiectiv s-a depus un proiect de finanțare la Consiliul Județean.

Orice contribuție sub formă de donație sau de sponsorizare ar însemna un ajutor important pentru asociația noastră și ne-ar sprijini în obținerea de fonduri pentru organizarea activităților menite să promoveze în rândul copiilor și tinerilor aceste valori importante pe care bunii și străbunii noștri le-au păstrat cu atât de mult respect și ni le-au încredințat spre a le duce mai departe.

Dorim să susţinem o serie de activităţi culturale prin care să promovăm tradiţiile populare. Pe parcursul anilor s-au conturat o serie de proiecte:

Anul 2015

Prin proiectul „Tradiția, valoare de neuitat” ne-am propus să susținem două zile de spectacol în Parcul Mare la Cazinoul din Cluj -Napoca.

Anul 2014

În 7 noiembrie, a avut loc spectacolul artistic „Tradițiile inspiră și dăinuiesc’’, un spectacol de muzică și dansuri populare oferit publicului clujean de către Asociația Culturală Lida. Pe scena de la Iulius Mall au performat ansamblurile de dansuri populare Poiența, Jucăușii de pe Someș, Tradiții Someșene și Mugurii Stolnei.

Anul 2013

De sărbătoarea Sfânta Maria, Ansamblul Mlădițele Nadașului au susținut un spectacol pentru cei care își sărbătoresc ziua numelui. Acest spectacol a ajuns în casele femeilor care poartă numele Maria, din satul Stolna.

Anul 2012

Ansamblul Mlădițele Nadașului a participat în luna iunie 2012 la un spectacol realizat în parcul din Huedin încântând privirile tuturor celor prezenți. Ansamblul a interpretat o suită de dansuri populare, prin care s-a încercat să se aducă în sufletele tuturor celor prezenți o parte din tradiția și obiceiurile românilor. Tot în acest an, în luna septembrie am susținut un spectacol la Parlamentul României.

Anul 2011

„Serbare Câmpenească” în data de 1 Mai 2011, spectacol susținut la școala din sat cu intrare liberă, la care este invitată solista Maria Dan Golban și un alt ansamblu de dansuri populare de copii din satul Finisel. Spectacolul va fi urmat de o ieșire la iarba verde și la grătar;

Participarea ansamblului cu o suita de dansuri în una din zilele din perioada 27 mai-3 iunie la zilele Clujului, ocazie cu care apoi copiii vor fi duși în vizită la Muzeul Satului și în Parcul Mare din municipiul Cluj-Napoca, fiind compensați și cu mici cadouri cu ocazia zilei de 1 iunie;

Asociația are o noua invitație, pentru a participa cu ansamblul de copii, la festivalul de la Ausburg Germania din acest an, festival ce se desfășoară în ultima sâmbătă și duminică din luna octombrie a fiecărui an. În situația în care nu se va reuși strângerea de fonduri necesare acestei deplasări, acțiunea va fi înlocuită cu o vizita a copiilor în Parlamentul României cu un spectacol intitulat “ Cu Colindul pe la voi…”

 

Parteneri

 

 

Catwalk

 

SC AB CONT SRL

 

SC ANCORINVEST SRL